hits

Spør frisøren

SPØR FRISØREN - SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 2

SAMSUNG CSCJeans - Pieces / Smykker - Jane Kønig / Kjole - Ganni 

Hei dere! Da var det på høy tid at del to av "spør frisøren"-svarene kom ut! Må bare beklage at det har tatt litt tid, men jeg har hatt så mye på agendaen i det siste, så da ble det utsatt. Uansett, nå kommer svarene! Om du har noen frisørrelaterte spørsmål er det bare å stille de i kommentarfeltet, så kommer det et nytt innlegg om ikke så lenge! Kjør på 🖤

SAMSUNG CSCEr det sant at man har en spesiell lengde hår, og når man kommer til den visse lengden kan håret umulig bli langt? at alle har forskjellig "grense" på hvor langt håret kan bli?
Det stemmer på en måte! Jeg skal prøve å forklare det enkelt: håret ditt har tre faser det går gjennom. Du har vekstfasen, hvor håret vokser, overgansfasen, hvor håret ikke vokser mer og hårsekken slutter å virke/skrumper inn, og så har du hvilefasen, hvor håret beveger seg mot hudoverflaten og håret blir frastøtt fra hodebunnen. Siden denne syklusen er forskjellig for hvert eneste hårstrå og hårsekk, mister du ikke alt håret samtidig- og hvor lenge hver fase varer kan derfor  avgjøre hvor langt håret ditt blir. Dette varierer fra person til person, og noen får derfor lengre hår. Hormoner spiller også en stor rolle, de er nemlig med på å bestemme både mengden og lengden vi får på håret vårt. Lett forklart.. Eller?!

Hvor mye skader tørrshampo på håret?
Hvor mye tørrsjampo skader håret kommer mye an på forbruket ditt. Bruker du det hver dag, eller bare av og til når du ikke rekker hårvasken? Tørrsjampoen tørker ut håret, og er man ikke grunding nok når man vasker håret kan det samle seg opp produkter i hodebunnen. Dette kan være med å blokkere porene. Så mitt tips: bruk det kun når du må, ikke hver dag, og vask håret ditt grundig så du slipper oppsamling av produkt. Når det er sagt er det bare å kjøre på, hårspray og annen styling sliter minst like mye. 

SAMSUNG CSCEr Nioxin er produkt som faktisk funker?
Jeg har jobbet mye med Nioxin, og spør alltid kundene mine som kjøper det om de opplever at det funker. Samtlige sier ja, så jeg vil tørre å påstå at det gjør det, i alle fall for de fleste. Når det er sagt, kan Nioxin være med å stimulere til økt hårvekst, men ikke vekke døde hårsekker (som jeg nevnte i spørsmål 1; overgangsfasen)- en mann med måne vil med andre ord ikke oppleve at håret vokser ut igjen. Nioxin jobber med hodebunnen, da en sunn hodebunn = sunt hår. Anbefaler deg å teste det ut, det skader jo ikke :-D

Heei, jeg har et spørsmål jeg virkelig håper at du kan svare på; Jeg farget håret i sommer til en rød-brun tone. Da jeg vanligvis har kald brunt hår fra før av ser ikke etterveksten noe fin ut akkurat. Jeg har nå en 2-3 cm lang ettervekst i en mye mørkere og kaldere farge enn resten av håret. Det eneste jeg vil nå er at hele håret mitt skal tilbake til min originale farge (kald, mørk). Hvordan kan jeg få en myk overgang så godt som mulig? Jeg har vært hos flere frisører der de har lagt en kald behandling på håret mitt for å gjevne det ut, men det har gått ut etter kun et par vask...
Hei! Det er utrolig vanskelig for meg å si hva du burde gjøre uten å se håret ditt og vite hvilke behandlinger og farge som ligger bak.. Men; det første som slo meg var at du kan stripe håret ditt, og legge en farge over. Fargen vil da kanskje sette seg bedre, men nå er det dessverre slik at kalde farger sitter dårlig i håret, da de ikke har pigmenter å feste seg til. Anbefaler deg å dra innom frisøren din igjen, så finner dere nok en løsning. Klem!

SAMSUNG CSCSå bra innlegg og kule bilder :) Jeg vasker dessverre håret hverdag og har et tynt nordisk hår. Men ønsker jo å unngå å vaske det så ofte å heller bruke tørrsjampo :) Har du noen tips om hvilken sjampo som er bra å bruke?
Er håret ditt tørt? Flatt og livløst? Jeg opplever at kundene mine med tynt nordisk hår foretrekker å bruke volumsjampo, eller en sjampo som inneholder mye fuktighet. 

Hvordan skal man pleie håret for de med skikkelig oljete hår?
Som regel stemmer oljete hår fra at man har fet hodebunn, og da vil jeg anbefale deg å gå til innkjøp av en god rensesjampo. Kjøp deg en som renser godt men skånsomt. Jeg kan anbefale Redken Scalp Relief Oil Detox eller KMS Head Remedy Deep Cleanse. Når det er sagt må du huske å ikke vaske det for ofte, for gjør man det kan man få tørr hodebunn; noe som igjen fører til at talgkjertlene kompenserer for dette ved å produsere fett. Hodebunnen mister den naturlige pH-balansen, og syrekappen (som beskytter hodebunnen) blir tynn. For hyppig hårvask kan derfor føre til fett hår (ond sirkel). 

SAMSUNG CSC

Da håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på! Som sagt er det bare å stille flere spørsmål i kommentarfeltet.
Xx Ingrid

SPØR FRISØREN - SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 1

SAMSUNG CSC

Jakke - vintage / Tee - Divided / Jeans - Weekday / Hatt - Hallhuber

Da var det på tide å svare på noen spørsmål igjen! Denne gangen kom det inn overveldende mange, så jeg deler det rett og slett i to. Her kommer i alle fall part 1 av spørsmålene dere stilte! Håper dere får svar på det dere lurer på :-) Lets go:

Hei Ingrid:-) Kom over bloggen din ved en tilfeldighet og blitt fast leser. Spørsmål: Jeg har gått fra svart hår til lysebrunt. For å ikke ødelegge håret har jeg brukt nesten 2 år på hele prosessen. Jeg bruker kun frisørshampo og balsam og er flink til å kure håret. Har holdt lengden i en skulderbob, men nå har jeg lyst til å begynne å spare til litt lengre hår. Hvor ofte bør jeg klippe/stusse meg da? Ønsker deg en fin kveld. Heidi
Hei Heidi, og tusen takk for trivelig kommentar. Så gøy at du har blitt fast leser! :-) Hvor ofte du bør klippe deg varierer fra hår til hår. Her har både hvilken styling du bruker, samt om du ofte bruker varmeverktøy noe å si- men jeg bruker likevel å anbefale rundt hver 3. måned. Om tuppene dine har begynt å dele seg, eller har blitt hvite, er det i alle fall på tide med en stuss! Klem 

Hvordan kan man få håret til å vokse fortere? Hvilke produkter anbefaler du?​
Mitt beste tips for at håret skal vokse raskere er å spise sunt, kutte ut varmeverktøy, bruke riktig sjampo/balsam for ditt hår, samt klippe seg ofte nok. Kosthold har utrolig mye å si, så få i deg nok omega 3, og vitamin A og B for å holde hårkvaliteten oppe. P.s: Jern- og sinkmangel kan føre til håravfall, så få i deg nok av det også!SAMSUNG CSC Hvorfor bør man ikke vaske håret daglig?
Vasker man håret for ofte kan det føre til tørr hodebunn, noe som igjen fører til at talgkjertlene kompenserer for dette ved å produsere fett. Hodebunnen mister den naturlige pH-balansen, og syrekappen (som beskytter hodebunnen) blir tynn. For hyppig hårvask kan derfor føre til fett hår (ond sirkel), men også dette avhenger av hårtype. Har du typisk tynt og nordisk hår holder det med hver 3. dag, mens om du har tykt/krusete hår kan du gå lengere.. Uansett; om man skal trappe ned fra å vaske håret hver dag vil du nok oppleve noe fett hår de første dagene, men da er tørrsjampo redningen. :-D Husk også at håret ditt er mest mottagelig for slitasje når det er vått, så det er jo enda en grunn til å unngå å vaske det for ofte :-)

Hvordan unngår man fett hår?😩 Hvor ofte mener du man skal vaske håret?
Begge disse spørsmålene henger sammen med det ovenfor, men noen ekstra tips: ikke massere hodebunnen for mye (dette stimulerer talgproduksjon), ikke ha balsam, olje eller lignende produkter i hodebunnen, avslutt dusjen med kaldt vann og bruk produkter som tørrsjampo og pulver når håret blir for fett!

Hei, hva er dine meninger rundt produktet "Hair care" ? :)
Som jeg nevnte ovenfor har jeg troen på at et godt kosthold er nøkkelen for et sunt og friskt hår. Om du ikke får i deg vitaminene du trenger, er produkter som "Hair Care" et flott alternativ. Du vil nok ikke oppleve å få langt og tykt hår med en gang, men det kan absolutt være med på å få det i gang. Hair Care inneholder blant annet ølgjær, et vitamintilskudd som inneholder B-vitaminer, og det er jo veldig bra for både hud, hår og negler :-) SAMSUNG CSC

Det var svar på spørsmålene i første omgang, så kommer resten om ikke lenge. Og dere! Husk at det ikke er noe fasit på dette, har du spesifikke spørsmål anbefaler jeg alltid å ta det med din lokale frisør. De kan enklere svare på spørsmål da de ser hårtypen din og vet hvilke behandlinger du har gjort tidligere :-)

Lurer du på noe frisørrelatert? Spør i kommentarfeltet da vel!
Xx Ingrid

SPALTE: SPØR FRISØREN - JEG SVARER

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCHei, og god søndag til dere! Da var det på tide å svare på noen av spørsmålene dere har stilt den siste uken. For dere som ikke har fått det med dere, så har jeg startet opp en ny spalte kalt "Spør frisøren". Her kan dere spørre om alt mellom himmel og jord (som har med hår å gjøre), så skal jeg svare dere så godt jeg kan.  Samler alle frisør-realterte spørmål i et eget innlegg <3 SAMSUNG CSCHvordan er det for folk med leddplager å skulle jobbe som frisør?
Frisøryrket er veldig tungt, og det tærer på skuldre og nakke. Plages man med dette er det nok noe vanskelig å jobbe som frisør, men det skal sies at det har blitt mye mer fokus på HMS og trening rettet mot akkurat det de siste årene. Vi har jo også stoler som kan heises opp og ned som gjør det hele mye lettere- men du må være forberedt på lange dager, mye ståing og hardt arbeid. Vil man dette nok og tar de forholdsreglene som trengs så tror jeg nok det går bra!  

 

Har du en god hårolje å anbefale?
Selv elsker jeg SP sin Luxe Oil. Jeg vet mange er skeptisk når det kommer til oljer, da flere har opplevd at de gir fett/tungt hår- men Luxe Oil oppleves som lett i håret når den brukes riktig. Selv bruker jeg alltid olje i vått hår, tilfører kun fra ørene ned og man trenger kun et par dråper før man får full effekt. Følger man disse enkle stegne føles håret fantastisk ut! Dette er en totalt pleiende hårolje som tilfører skadet hår og spisser massevis av fuktighet og pleie. Den beskytter hvert eneste hårstrå, samtidig som den pleier håret fra innsiden og ut. Løser opp floker og etterlater håret skikkelig glansfult! 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

 

Hvilke type extensions anbefaler du til slitt hår?
Det kommer helt an på hvilket resultat du ønsker! Tapeextentions sliter minst på håret, men må heises opp oftere. Du kan dog bruke håret om igjen, bare bytte ut tapen, og det er jo absolutt en fordel. Selv foretrekker jeg keratin da det føles mer naturlig og følger hårets vekstretning. Det sliter mer på håret, men er i gjengjeld enklere å sette det opp da du slipper store tapebiter. Føler også at det ser mer naturlig ut, men det er veldig induviduelt. Fordeler og ulemper med begge, så jeg anbefaler deg å prøve deg litt frem <3

Hvilken shampoo/balsam anbefaler du for normalt når med slitte tupper for at det skal bli mer shiny?
Har du typisk nordisk hår ville jeg gått for en shampoo og balsam med mye fuktighet. Kan anbefale Lanza sin Healing Moisture-serie som er fantastisk til akkurat det! Denne har jeg blitt veldig glad i, da den både pleier og gir fuktighet uten å tynge. Stor favoritt!

SAMSUNG CSC

Har dere flere spørmsål? Still de i kommentarfeltet!
Xx Ingrid