hits

oktober 2015

LIVET SOM FRISØRLÆRLING

Hei!
Som lovt kommer nå et lite innlegg om hvordan utdanningsløpet for å bli frisør er. Jeg gikk idrettslinja på videregående og studerte et år på høgskole, men jeg fant etterhvert ut at det er frisør jeg vil bli. Løsningen ble privatskole for min del. På privatskolen er utdanningsløpet på kun et halvt år, så det er med andre ord veldig intenst. På dette halvåret hadde vi like mange fag som de som går videregående har over to år. Her måtte man ha tunga rett i munnen, og virkelig være motivert for å henge med. Jeg prøvde å ha deltidsjobb ved siden av studiene, men jeg måtte sette det på vent, da det var så mye å gjøre både på skolen og hjemme til en hver tid. Jeg husker at før jeg begynte på frisørskolen så trodde jeg at frisørfaget skulle være så "enkelt". Der tok jeg virkelig feil! Man lærer alt fra kjemi, hvordan hårsekken er oppbygd, fargeteori, anatomi, økonomi og historie til alle forksjellige grunnklipp. Man lærer mye på et sånt halvår, både i skolesammenheng og om seg selv. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å gå privatskole, men jeg skal ikke skjule at det var krevende. Det kommer jo selvfølgelig helt an på hvilke mål man setter seg i forhold til karakterer og lignende, men for min del var kun det beste godt nok. Jeg kom meg iallefall gjennom det med gode karakterer, men nå er det jo sånn at selve læringen begynner ikke før man starter lærlingtiden. Å skaffe seg lærlingplass er krevende da det er mange om beinet. Mange må være fleksible å flytte på seg, eller pendle opp til flere timer for å komme seg på jobb. Ved å vise seg frem ute i praksis øker man sjansene for skaffe seg en god lærlingplass. Når man går privatskole på 6 månder, har man forresten lengre lærlingetid enn de på videregående har. Dette fordi studietiden skal være like lang uansett hvordan studiested man går. Det er vanskelig å få seg lærlingeplass, men jeg var så heldig at jeg fikk meg i H2. Dessverre så var det ikke lærlingeplass til alle her i Trondheim, så mange av mine medelever måtte flytte for å få seg jobb. Nå har jeg jobbet i H2 i snart et år, og det går kjempebra så langt! Det var kjempeskummelt å ha kunder i starten, men jeg har siden den gang lært så utrolig mye, så nå er det ikke noe problem.
Hver kunde ønsker noe forskjellig, og det er det som gjør at denne jobben har så mye variasjon! Det er så givende å ha kunder som blir kjempefornøyde, og det er veldig flott å se noen stråle etter et frisørbesøk. Heldigvis har de fleste kundene mine vært fornøyde, men en del av jobben er faktisk at ikke alle blir det. Det er ikke alltid håret blir så blondt som man ønsker, eller kanskje den pastelrosa fargen ble litt for sterk. Alle hår reagerer forskjellig på farge og det er det ofte kunder ikke forstår. Dette er jo selvfølgelig den vanskelige delen av jobben, man vil jo så gjerne at alle skal få akkurat det resultatet de ønsker. Veldig mange har oppfatningen av at vi frisører kan gjøre underverker, at man kan komme med svart hår og bli platina på et frisørbesøk, eller at man på magisk vis skal forbedre et dårlig utgangspunkt til å bli helt fantastisk. I starten er dette vanskelig, men man lærer å takle kritikk, og heldigvis er det ikke mange som blir misfornøyde! Alle gjør feil, men heldigvis er de ikke værre enn at man får fikset det.
Man treffer hele tiden nye typer mennesker, og man lærer seg og snakke med alle. Man må i dette yrket være imøtekommende og virkelig forstå de behovene som kundene har. Jeg husker enda første kunden jeg hadde. Jeg tror ikke vi sa et ord under hele klippen, hehe. Jeg var nervøs og alt for konsentrert til at jeg klarte å lire ut av meg noe som helst- men nå flyter heldigvis samtalene når jeg har kunder. 

Jeg får veeldig ofte spørsmål om hva vi gjør når det er rolig på salongen og det er lite kunder. Beklager å skuffe dere, men så fort det er rolig, kommer grønnsåpa og vaskeklutene frem. Lite spennende gitt. Da er det shining av salongen, vasking av speil og produkthyller, koste hår eller andre kjedelige ting. Neida, frisørsalonger har ikke vaskehjelp som kommer hver kveld, her er det vi som står for ryddinga! Og for ikke å snakke om lønna. Den er i iallfall ikke noe å skryte av, men jeg trøster meg selv med at jeg faktisk får betalt for å være under utdanning. Også har jeg heldigvis stipend og lån som alle andre studenter.

Nå har jeg vært lærling i et år, og har enda nesten to år igjen. Jeg har lært mye frem til nå, men jeg har fremdeles mye igjen å lære. Og det flotteste med dette yrket: her er man aldri ferdig utlært. Det kommer hele tiden nye trender, teknikker, klipper og farger som man må lære seg, og spør du meg er dette utrolig kult å tenke på! Mye kursing, seminarer, hårmesser og mer kan man også se frem til :-) Jeg kunne virkelig skrevet flere sider om jobben og utdanningen min, men kort fortalt er jeg utrolig glad for at jeg valgte nettopp dette yrket. Det er krevende, men man lærer mye både om faget og seg selv- og har det morsomt i prosessen. For ikke å snakke om alle de flotte personene jeg har fått bli kjent med så langt,både når det kommer til kollegaer og kunder! Jeg ser frem til mange år til, hehe!

Lurer dere på noe forresten? Still gjerne spørsmål! :-) 
Hvis dere er nysgjerrige på noe av arbeidet jeg har gjort kan dere endten sjekke ut instagrammen min (ingridbjugan) eller salongen min sin (H2_olavskvartalet)

Klem

SUEDE, LACE UP AND OVERKNEE BOOTS

I går skulle vi i utganspunktet på UKArl Johan, men grunnet tåke var programlederne stuck på Gardemoen.. Heldigvis ble det flyttet til i dag i stedet, så nå er vi på vei ut døra for å dra på show. Jeg gleder meg så mye, syns Hasse Hope og Erik Solbakken er så morsomme! Jeg og Jon har jo sett typ alt av Karl Johan, så dette må jo bare bli bra!

Uansett, her er kveldens outfit:
 Skjørt Gina Tricot Bluse husker ikke.. Overknee støvletter Paris Klokke Daniel Wellington

Håper dere alle får en fin kveld!
Klem

LETS TALK BROWS!

BROWS ARE SISTERS,
NOT TWINS! 

 
Tenkte jeg skulle dele noen av mine absolutte must innen øyenbrynsminke med dere!
Er det en sminkerutine jeg anser som viktig, så er det brynene. Brynene er virkelig med på å definere ansiktet, og kan utgjøre så mye!
Jeg skal innrømme selv at jeg ikke alltid har hatt fine bryn, for som alle andre har også jeg tegnet på litt for mye. Heldigvis har jeg kommet meg videre fra det, og innset at naturlig som oftest er det beste!

Nå skal det sies at jeg ikke har noe fasitsvar, da vil alle kler forskjellige ting, men at jeg har funnet den metoden og kombinasjon av produkter som passer meg best!

Jeg varierer litt på hvilke produkter jeg bruker, men har funnet ut at brynspenn er utrolig lett å håndtere. Før brukte jeg kun brynsblyant, noe jeg i utgangspunktet ikke syns noe om. Når jeg var i Paris i sommer la jeg min elsk på Sephoras Retractable Brow Pencil i fargen Rich Chestnut. den ga utrolig fint resultat, men gikk dessverre tom ganske raskt, noe som virkelig var en nedtur siden vi ikke har Sephora her i Norge. I desperasjon bestillte jeg meg, etter mange anbefalinger, brynspennen til Million Dollar Brows. Denne skulle i utganspunktet være univiersal og passe alle brynsfarger, men dette syntes ikke jeg at stemte. Den ble alt for mørk og siden den er såpass tykk var det for min del vanskelig å få tynne nok streker. Nok en gang i full desperasjon endte jeg opp meg å kjøpe meg brynspenn fra MAC. Denne likte jeg veldig godt, og det er den jeg bruker nå! Er dessverre litt usikker på hvilken farge jeg har. Denne pennen er tynn, litt svakere og er lett og presisere med! Andre brynspenner jeg liker er forresten Brow Wiz fra Anastasia Beverly Hills (ofc) og Makeup mekka sin Brow Wow Pencil! Sistnevnte er et billig og fint alternativ for oss studenter, hehe :-)

I tillegg til brynspenn liker jeg å fullføre med pudder, samt en tinted browgel. Her bruker jeg Brow Powder duo og Brow Gel, begge fra Anastasia Beverly Hills.
Jeg har fyldige mørke bryn fra naturens side, så for min del er det viktigste å kunne forme brynene mine og fylle inn litt der det mangler. Det er lett å tegne på brynene, det vanskelige er å få det til å ikke se for påtegnet ut! Dus ut med brynskosten, og unngå produkt i starten av brynene, dette gjør at det blir mye mer naturlig!! Jeg skal prøve å manne meg opp til å lage dere en liten videosnutt av hvordan jeg gjør det :-) På bildet til venstre ser dere hvertfall brynene mine as we speak, men det skal sies at de har vært utfor litt av hvert i løpet av dagen! Livet som frisør altså, hårføneren er virkelig brynene mines værste fiende, haha!

 

Hva er deres must haves innen brynssminke?
Klem 

MYS

God lørdag kjære dere! 
Har dere hatt en fin dag? Jeg har det iallefall, til tross for en litt treig dag på jobb. Når jeg var ferdig på jobb dro jeg og samboeren min til noen kompiser, hvor vi bare har spist pizza, drukket øl og spilt Fifa (ikke jeg da, bare gutta, hehe). Nå kom vi akkurat inn døra hjem, og nå skal vi egentlig bare slappe av med en god film resten av kvelden! :-) 
Tenkte forresten jeg skulle lage et lite innlegg til dere om hvordan det er å være frisørlærling. Får så ofte spørsmål om yrket, utdanningsløpet, og generelt hva jeg driver med så tenkte kanskje det kunne være av interesse? Let me know!


Toppen min er forresten fra Gina Tricot, og nå er den forresten på salg også :-)
 

Har så mange idéer på hva jeg skal blogge for dere fremover, så nå må jeg bare få satt disse ideene ut i livet, hehe!
Skal jo ut i ferie snart også. Da får jeg litt mer tid til å oppdatere, for ikke å snakke om at det skjer litt mer spennende enn bare jobb i livet mitt. UKA i Trondheim er jo i gang for fult også, og i den anledning skal vi på så mange arrangement fremover. Det er så morsomt når det faktisk skjer noe her i Trondheim! Er det flere der ute som skal på UKA? Hvilke arrangement skal dere på? Kanskje jeg treffer på noen av dere :-)

VERSAILLES

Hei! I går tok vi turen inn til slottet i Versailles (på fransk Château de Versailles). Versailles var i starten Ludvig XIV sitt jaktslott, men når han tok over tronen etter sin far, begynte han å utvide slottet i 1661. Det var vel og merke ikke ferdigstilt før 1710 (det sier jo litt om hvor stort det er!). Slottet i Versailles er et godt kjennetegn på den franske barokken som var storslått og pompøst. Med over 700 rom, enorme haller, utsmykninger, malerier, statuer og fantastiske malerier. Versailles er et av verdens største palass, og det med god grunn! Uansett, i stedet for å prapple fakta, så legger jeg ved litt bilder som viser hvor storslått det er! Et eget kapell som går over to etasjer. 
Speilhallen. En av de flotteste rommene i hele Versailles. 


Vi tar så mange bilder her nede, og jeg er så ubesluttsom så klarer ikke å bestemme meg for hvilke jeg skal bruke, haha.. Håper det går greit at jeg legger ved så mange :-D
Vi tok også en tur i et "tog" som skulle frakte oss rundt i hagen- men det anbefaler jeg absolutt ikke!! Vi sto i kø i over en time og det var ikke verdt det, mye finere å rusle rundt der selv :-) 

INNHOLDSRIK DAG I PARIS

Heisann! Her kommer nok en Paris-update. På torsdag hadde vi en veldig innholdsrik dag, der vi både besøkte eiffeltårnet, kjærlighetsbrua og Museè d'Orsay. haha, vi måtte ha med kattefamilien også! Jon + Ingrid (+ Dora + per + bjarne + Guri) = ?Fine kjæresten min :-)

PARIS UPDATE!

(Edit: dette innlegget ble skrevet i går, men veldig dårlig nett her nede, så fikk postet det først i dag)
Hei alle! Håper alt står bare bra til i Norge, eller hvor dere nå enn befinner dere :-) I går hadde vi en rolig dag her i Paris- været var litt så som så, så vi brukte dagen på litt shopping. Vi tok først turen litt utenfor Paris til Primark, men må si det var litt skuffende. Det var kaos og dårlig utvalg, men jeg fikk nå likevell røsket med meg noe småtteri. Jeg tenkte jeg kunne vise dere alt jeg har kjøpt meg når jeg er tilbake i Norge hvis dere ønsker det?
Uansett! Vi dro deretter videre til det kjente kjøpesenteret Les Galeries Lafayette Haussman. Det er vanvittig stort, og huser alle de store merkevarene som Givenchy, Chanel og Prada, samt litt mindre butikker som Top Shop og American Apparel. 

 

Etter litt shopping dro vi videre til Opéra national de Paris for å ta litt bilder. Det er så mye fint å se her i Paris, uansett hvor man snur seg er det gull og flotte bygg. 

I dag har vi vært i Versailles, men det blir jeg nødt til å blogge om senere, for nå skal vi ut i båt på Seinen etterfulgt av en god middag ute. Gleder meg!!
Snakkes senere.


Klem

DISNEYLAND PARIS

Åh, vi har det så fint her nede! I går tilbragte vi hele dagen i Disneyland. Vi hadde det så morro, og det var så herlig å bare rusle rundt i så spektakulære omgivelser en hel dag. Det var mildt sagt stappfullt med mennesker, så vi sto mye i kø. Jeg syns likevel det var verdt ventetiden på alle attraksjonene vi var på. Anbefaler alle som har tid når de er i Paris til å dra innom Disneyland, dere kommer ikke til å angre! Vi var forresten også innom Walt Disney studio, og det var absolutt verdt pengene! Legger ved noen (av maaange) bilder, så får dere heller sett hvor fint det var!
   


Dette er vel og merke bare en bitteliten del av alt vi så, haha. 
Flere som har vært i Disneyland Paris før? :-)

Klem ?

LOUVRE

Nok en fin dag i Paris nærmer seg slutten, men i dag har vi virkelig fått sett mye! Siden det var nesten uutholdelig varmt (i dag også) startet vi dagen med å dra på Louvre Museum. Og fy flate sier jeg bare! Både jeg og Jon er over gjennomsnittet interresert i kunst og historie- men der var det virkelig noe for en hver smak. Vi endte opp med å bruke flere timer der inne, for det var helt vanvittig stort og så mye flott å se. Jeg har ikke ord! 


Jeg kunne spammet dere med flere bilder, for vi har sett så MYE, men jeg sparer dere for denne gang. Nettet på hotellet er så treigt at det tar en evighet å laste opp bilder. 
I morgen skal vi til Disney World, og jeg gleder meg til å bruke dagen på å være litt barnslig, haha! Håper alt står bare bra til med alle i Norge :-)
Klem!
Champs-ÉlyséesBonjour! Her kommer en liten oppdatering på hvordan vi har det i Paris!

Vi var fremme på hotellet i går i 17-tiden, og har siden det vært på farten. Vi tok metroen inn til Champs-Élysées i går kveld, bare for å rusle litt rundt å bli kjent med byen. Været er som lovet fantastisk fint, men nesten uutholdelig. Vi har allerede sett mye fint, men jeg er veldig glad for at vi skal være her i hele 12 dager! Jeg elsker Paris allerede. 

 

FU*K THIS SHIT- IM GOING TO PARIS!

Hei, og takk for sist... Jeg er kjempedårlig til å blogge- I know! Men har egentlig bare jobbet den siste tiden, og tror ikke dere har lyst til å sitte å lese om jobb hver dag?
Uansett! I morgen kveld begynner reisen vår til Paris!! Er det mulig? Føles ut som bare noen dager siden vi bestillte turen, og jeg klarer liksom ikke helt å innse at vi allerede skal reise. Det er meldt kjempefint vær, og jeg gleder meg så vannvittig! Det er faktisk meldt så fint vær- at det nesten er for varmt, haha. 32 grader og full sol i storby blir krevende! Nei, nå skal jeg slutte å klage, er jo tross alt meldt regn i Trondheim. 
Flyet vårt går ikke før på lørdag, men vi drar allerede nå på fredag da vi er nødt til å ta tog til Rygge. Er det kanskje noen som har noen tips til hva man absolutt MÅ se i Paris? Let me know!Jeg skal forresten være flink å oppdatere dere underveis, jeg loover! Speilrefleksen er allerede pakket å klar, hihi.
Klem ?

NAMELESS

Bukse Bik Bok Never denim Trenchcoat og topp Gina Tricot Heels Nelly.com Veske Michael kors Øredobber Marc Jacobs Klokke Daniel Wellington

GOD HELG SØTINGER! Håper alle nyter langhelg- det gjør vertfall jeg!

Klem ?