CHOCOLATE CHIP COOKIES WITH PEANUT BUTTER CREAM

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

SJOKOLADEKJEKS MED PEANØTTKREM

Okei, denne oppskriften MÅ dere prøve! De beste kjeksene jeg har smakt, og jeg lover.. Dere kommer til å elske de! Oppskriften fant jeg på Detsoteliv.no, så all ære til Kristine som driver bloggen! Uansett. Disse cookiesene med peanøttkrem prøvde jeg for første gang for flere år siden, og siden har den blitt hyppig bakt hjemme hos oss. Denne gangen tenkte jeg det var på tide å dele den med dere. 🖤 For dere med nøtteallergi kan man selvfølgelig droppe kremen, for kjeksene er også veldig gode alene.. Jeg er ikke så glad i peanøtter til vanlig, men denne kremen er ett unntak. Prøv den om du kan!

SAMSUNG CSCINGREDIENSER: 
COOKIES:  3 egg, 200 g brunt sukker, 75 g smør, 300 g kokesjokolade, 1 ts vaniljeekstrakt, 1 ts bakepulver, 75 g hvetemel, 200 g chocolate chips. PEANØTTKREM: 100 g smør, 300 g peanøttsmør (kremete type), 1 ts vaniljeekstrakt, 200 g melis, 1 dl kremfløte. 

SAMSUNG CSC

FREMGANGSMÅTE:

Sjokoladekjeks: Egg og brunt sukker piskes først til en tykk og luftig eggedosis. Smelt deretter smør i en kjele, og tilsett kokesjokoladen. La sjokoladen smelte i det varme smøret, og bland det jevnt. Tilsett den smeltede sjokoladen i eggedosisen, og vend inn vaniljeekstrakt. Sikt hvetemel og bakepulver i en bolle, og bland det forsiktig inn i røren. Vend inn mørke sjokoladechips, og la deretter røren stå i kjøleskapet i 30 minutter slik at konsistensen blir fast. Varm opp ovnen til 180 °C, og legg bakepapir på et stekebrett. Bruk to spisekeier og sett topper av kakedegen på stekebrettet. Toppene trenger ikke å være store, da de flyter utover under stekingen. Beregn også god plass. Kjeksene stekes i midten av ovnen i 7-10 minutter. Pass på så de ikke står forlenge, da blir de for harde når de avkjøles. Kjeksene skal være flate og ha sprekker i overflaten når de er ferdige, samt være myke i konsistensen. La de avkjøles på stekebrettet i 10 minutter før du flytter de over til rist. La kjeksene være helt avkjølt før du fyller de med peanøttfyll.

Peanøttkrem: Pisk mykt smør med mykt peanøttsmør, vaniljeekstrakt og melis. Tilsett kremfløten tilslutt, og pisk til du får en luftig krem.  Legg to og to sjokoladecookies sammen med peanøttfyll i.

 

Og da er det bare en ting å si til slutt... Kos dere, og nyt med god samvittighet!
Xx IngridSAMSUNG CSC

2 kommentarer

Naam! Det så skikkelig godt ut.

Det så utrolig godt ut!

Skriv en ny kommentar