MINE BESTE TIPS TIL CLOSET DETOX

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Innimellom får jeg skikkelig behov for å rydde i klesskapet. Bli kvitt det gamle som aldri blir brukt, sortere etter farge og type, omrokkere litt og bare gjøre ting lettere. I dag er en sånn dag så nå er jeg godt i gang med rydding av klesrommet (eller walk in closet, om du vil). Jeg elsker å rydde i skapet, eller, misforstå meg rett; selve ryddingen er ikke særlig morsom, men det er så digg når skapet er oversiktlig og sortert! Jeg hater å ha det uoversiktlig i garderoben, for da er det så lett at man ikke får brukt alle klærne sine. Om man sorterer og kvitter seg med det man aldri bruker er det så mye enklere å se hvilke klær man har. Dette gir meg så mye mer inspirasjon til å sette sammen antrekk.. Uansett! For en stund tilbake postet jeg et innlegg med mine beste tips til "closet detox", og siden jeg har fått så mange nye lesere tenkte jeg det var perfekt å dele det igjen. Har du noen gode tips? Skriv de i kommentarfeltet da vel 😀

Her kommer 6 tips som gjør det litt enklere å ha et ryddig klesskap:

SAMSUNG CSC1. PLAGGENE DU ALDRI BRUKER
Jeg syns alltid det er skikkelig vanskelig å kvitte seg med klær. Plutselig får man jo bruk for genseren man ikke har brukt på 2 år! Neppe.. Et lite tips er å snu alle hengerne i skapet. Hver gang du bruker et plagg snur du hengeren tilbake. Etter 6 måneder (hvor lenge bestemmer du selv) ser du hvilke klær du har brukt. Alle hengerne som ikke er snudd innen tiden har gått kan du gi bort eller selge til noen andre!

2. DOBLE PLASSEN I GARDEROBESKAPET
Dette tipset funker SÅ godt, og er supert for de som har lite plass i klesskapet. Bytt ut trehengerne med tynne stålhengere i stedet! De tar mye mindre plass, og plutselig har du doblet plassen!

3. TA BILDE MED KLÆRNE PÅ
Denne har dere sikkert hørt før; men det funker! Prøv klærne og ta bilde med de på! Føler du deg vel? Er plagget flatterende? og ikke minst; passer det? Det er mye lettere å se på bilder, og man blir raskt litt mer kritisk..

SAMSUNG CSCMin lille hjelper. Haha! Kaylee elsker å leke i skapet mitt. Ikke like gøy for klærne mine tho...

4. RYDD MED NAVNGITTE ESKER
For en litt enklere sortering kan du bruke seks bokser/poser som du navngir følgende: Doner/selg, behold, usikker, sy-om, off-season og kast. Da blir sorteringen en lek, og det blir mye enklere å holde oversikt over hva du skal beholde og ikke! Ikke minst er det godt å flytte shortser, singletter og andre sommerklær til boden..

5. ARRANGER BYTTEKVELD
Det er lett å gå lei av klær man bruker mye, så hva passer vel bedre enn å bytte litt på? Arranger byttekvelder med venninner, og bli kvitt klærne du har gått lei av! One man's trash is another man's gold, vet du.. Haha! Slike kvelder er morsomme, jeg lover! Også får man nye tilskudd til skapet uten å betale en krone. Og om du angrer; så er det jo bare å bytte tilbake.. Litt enklere enn om man kaster plagget.

6. KJØP/SELG BRUKT
Klær du ikke bruker mer eller har gått lei av kan andre få gleden av. Selg unna på Tise og Finn, så tjener du raskt noen kroner på det. Ikke bare bra for lommeboken, men også for miljøet! Selv selger jeg unna klær ofte, så kan jeg kjøpe meg noe nytt med litt bedre samvittighet.. Ja til gjenbruk!

SAMSUNG CSC

Håper dere likte tipsene, og om du har noen gode tips så må dere ikke glemme å dele tipsene med meg, hihi! 
Xx Ingrid

4 kommentarer

Veldig fine tips! :-D

Amalie Sjørlie

Hei! <3

Det var MANGE gode tips!! :D Supert - takk for rådene! Nå gleder jeg meg faktisk til å rydde i klesskapet <3

Når kommer app innlegget btw?? =)

Amalie: Det kommer i løpet av helgen :-)

Skriv en ny kommentar