SPØR FRISØREN - SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 2

SAMSUNG CSCJeans - Pieces / Smykker - Jane Kønig / Kjole - Ganni 

Hei dere! Da var det på høy tid at del to av "spør frisøren"-svarene kom ut! Må bare beklage at det har tatt litt tid, men jeg har hatt så mye på agendaen i det siste, så da ble det utsatt. Uansett, nå kommer svarene! Om du har noen frisørrelaterte spørsmål er det bare å stille de i kommentarfeltet, så kommer det et nytt innlegg om ikke så lenge! Kjør på 🖤

SAMSUNG CSCEr det sant at man har en spesiell lengde hår, og når man kommer til den visse lengden kan håret umulig bli langt? at alle har forskjellig "grense" på hvor langt håret kan bli?
Det stemmer på en måte! Jeg skal prøve å forklare det enkelt: håret ditt har tre faser det går gjennom. Du har vekstfasen, hvor håret vokser, overgansfasen, hvor håret ikke vokser mer og hårsekken slutter å virke/skrumper inn, og så har du hvilefasen, hvor håret beveger seg mot hudoverflaten og håret blir frastøtt fra hodebunnen. Siden denne syklusen er forskjellig for hvert eneste hårstrå og hårsekk, mister du ikke alt håret samtidig- og hvor lenge hver fase varer kan derfor  avgjøre hvor langt håret ditt blir. Dette varierer fra person til person, og noen får derfor lengre hår. Hormoner spiller også en stor rolle, de er nemlig med på å bestemme både mengden og lengden vi får på håret vårt. Lett forklart.. Eller?!

Hvor mye skader tørrshampo på håret?
Hvor mye tørrsjampo skader håret kommer mye an på forbruket ditt. Bruker du det hver dag, eller bare av og til når du ikke rekker hårvasken? Tørrsjampoen tørker ut håret, og er man ikke grunding nok når man vasker håret kan det samle seg opp produkter i hodebunnen. Dette kan være med å blokkere porene. Så mitt tips: bruk det kun når du må, ikke hver dag, og vask håret ditt grundig så du slipper oppsamling av produkt. Når det er sagt er det bare å kjøre på, hårspray og annen styling sliter minst like mye. 

SAMSUNG CSCEr Nioxin er produkt som faktisk funker?
Jeg har jobbet mye med Nioxin, og spør alltid kundene mine som kjøper det om de opplever at det funker. Samtlige sier ja, så jeg vil tørre å påstå at det gjør det, i alle fall for de fleste. Når det er sagt, kan Nioxin være med å stimulere til økt hårvekst, men ikke vekke døde hårsekker (som jeg nevnte i spørsmål 1; overgangsfasen)- en mann med måne vil med andre ord ikke oppleve at håret vokser ut igjen. Nioxin jobber med hodebunnen, da en sunn hodebunn = sunt hår. Anbefaler deg å teste det ut, det skader jo ikke :-D

Heei, jeg har et spørsmål jeg virkelig håper at du kan svare på; Jeg farget håret i sommer til en rød-brun tone. Da jeg vanligvis har kald brunt hår fra før av ser ikke etterveksten noe fin ut akkurat. Jeg har nå en 2-3 cm lang ettervekst i en mye mørkere og kaldere farge enn resten av håret. Det eneste jeg vil nå er at hele håret mitt skal tilbake til min originale farge (kald, mørk). Hvordan kan jeg få en myk overgang så godt som mulig? Jeg har vært hos flere frisører der de har lagt en kald behandling på håret mitt for å gjevne det ut, men det har gått ut etter kun et par vask...
Hei! Det er utrolig vanskelig for meg å si hva du burde gjøre uten å se håret ditt og vite hvilke behandlinger og farge som ligger bak.. Men; det første som slo meg var at du kan stripe håret ditt, og legge en farge over. Fargen vil da kanskje sette seg bedre, men nå er det dessverre slik at kalde farger sitter dårlig i håret, da de ikke har pigmenter å feste seg til. Anbefaler deg å dra innom frisøren din igjen, så finner dere nok en løsning. Klem!

SAMSUNG CSCSå bra innlegg og kule bilder :) Jeg vasker dessverre håret hverdag og har et tynt nordisk hår. Men ønsker jo å unngå å vaske det så ofte å heller bruke tørrsjampo :) Har du noen tips om hvilken sjampo som er bra å bruke?
Er håret ditt tørt? Flatt og livløst? Jeg opplever at kundene mine med tynt nordisk hår foretrekker å bruke volumsjampo, eller en sjampo som inneholder mye fuktighet. 

Hvordan skal man pleie håret for de med skikkelig oljete hår?
Som regel stemmer oljete hår fra at man har fet hodebunn, og da vil jeg anbefale deg å gå til innkjøp av en god rensesjampo. Kjøp deg en som renser godt men skånsomt. Jeg kan anbefale Redken Scalp Relief Oil Detox eller KMS Head Remedy Deep Cleanse. Når det er sagt må du huske å ikke vaske det for ofte, for gjør man det kan man få tørr hodebunn; noe som igjen fører til at talgkjertlene kompenserer for dette ved å produsere fett. Hodebunnen mister den naturlige pH-balansen, og syrekappen (som beskytter hodebunnen) blir tynn. For hyppig hårvask kan derfor føre til fett hår (ond sirkel). 

SAMSUNG CSC

Da håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på! Som sagt er det bare å stille flere spørsmål i kommentarfeltet.
Xx Ingrid

9 kommentarer

Emelia i Hollywood: takk! <3

Hei! Jeg liker sminken din veldig godt! Har akkurat fjernet vippeextensions etter å ha brukt det i to år. Lurer på om du kan anbefale løsvipper som jeg kan bruke som er fine, og naturlige? Synes alltid du ser så fin ut!

Mathea: Hei, Mathea! Så koselig at du liker sminken min <3 Jeg elsker 35 vippene fra MAC! De er litt "dramatiske", men også veldig fine og naturlige til hverdags også :-) Dette med vipper er såå vanskelige, alle foretrekker forskjellig. Men spør du meg er disse fine fordi de er lengst på midten, så føler de er med på å åpne blikket. Legger ved en link! https://www.kicks.no/makeup/oyesminke-/losvipper/35-lash-mac-lash-35

Klem!

Mange gode svar, merker at jeg kan lite om hår liksom.. hehe :)

Mange gode tips :)

Hei :)

Jeg lurer på om du har noen tips om frisører eller generelle tips for sjukt, sjukt tykt hår (og som går rett ned i pannen). Har det tykkeste håret de har sett ifølge utallige frisører, har både tykke og mange hårstrå. Er nordisk hår og ikke krøller når det har litt lengde på det, men mye «bevegelse» formet av strikker osv. Har prøvd kort hår, men da fikk jeg de merkeligste krøllene og «større» hår. Har gitt alle frisørene full frihet til å klippe/tynne ut på en måte som passer håret, men det blir aldri fint. Ønsker samlet hår som går nedover og ikke en glorie rundt hodet. Noen tips? :)

Oi, går du med en sånn utringing ute?

Anonym: Ja, hvorfor ikke? Det ser jeg virkelig ikke noe problem med.

Skriv en ny kommentar