hits

SPØR FRISØREN - SVAR PÅ SPØRSMÅL DEL 1

31.10.2017 - 15:29 5 kommentarer

SAMSUNG CSC

Jakke - vintage / Tee - Divided / Jeans - Weekday / Hatt - Hallhuber

Da var det på tide å svare på noen spørsmål igjen! Denne gangen kom det inn overveldende mange, så jeg deler det rett og slett i to. Her kommer i alle fall part 1 av spørsmålene dere stilte! Håper dere får svar på det dere lurer på :-) Lets go:

Hei Ingrid:-) Kom over bloggen din ved en tilfeldighet og blitt fast leser. Spørsmål: Jeg har gått fra svart hår til lysebrunt. For å ikke ødelegge håret har jeg brukt nesten 2 år på hele prosessen. Jeg bruker kun frisørshampo og balsam og er flink til å kure håret. Har holdt lengden i en skulderbob, men nå har jeg lyst til å begynne å spare til litt lengre hår. Hvor ofte bør jeg klippe/stusse meg da? Ønsker deg en fin kveld. Heidi
Hei Heidi, og tusen takk for trivelig kommentar. Så gøy at du har blitt fast leser! :-) Hvor ofte du bør klippe deg varierer fra hår til hår. Her har både hvilken styling du bruker, samt om du ofte bruker varmeverktøy noe å si- men jeg bruker likevel å anbefale rundt hver 3. måned. Om tuppene dine har begynt å dele seg, eller har blitt hvite, er det i alle fall på tide med en stuss! Klem 

Hvordan kan man få håret til å vokse fortere? Hvilke produkter anbefaler du?​
Mitt beste tips for at håret skal vokse raskere er å spise sunt, kutte ut varmeverktøy, bruke riktig sjampo/balsam for ditt hår, samt klippe seg ofte nok. Kosthold har utrolig mye å si, så få i deg nok omega 3, og vitamin A og B for å holde hårkvaliteten oppe. P.s: Jern- og sinkmangel kan føre til håravfall, så få i deg nok av det også!SAMSUNG CSC Hvorfor bør man ikke vaske håret daglig?
Vasker man håret for ofte kan det føre til tørr hodebunn, noe som igjen fører til at talgkjertlene kompenserer for dette ved å produsere fett. Hodebunnen mister den naturlige pH-balansen, og syrekappen (som beskytter hodebunnen) blir tynn. For hyppig hårvask kan derfor føre til fett hår (ond sirkel), men også dette avhenger av hårtype. Har du typisk tynt og nordisk hår holder det med hver 3. dag, mens om du har tykt/krusete hår kan du gå lengere.. Uansett; om man skal trappe ned fra å vaske håret hver dag vil du nok oppleve noe fett hår de første dagene, men da er tørrsjampo redningen. :-D Husk også at håret ditt er mest mottagelig for slitasje når det er vått, så det er jo enda en grunn til å unngå å vaske det for ofte :-)

Hvordan unngår man fett hår?😩 Hvor ofte mener du man skal vaske håret?
Begge disse spørsmålene henger sammen med det ovenfor, men noen ekstra tips: ikke massere hodebunnen for mye (dette stimulerer talgproduksjon), ikke ha balsam, olje eller lignende produkter i hodebunnen, avslutt dusjen med kaldt vann og bruk produkter som tørrsjampo og pulver når håret blir for fett!

Hei, hva er dine meninger rundt produktet "Hair care" ? :)
Som jeg nevnte ovenfor har jeg troen på at et godt kosthold er nøkkelen for et sunt og friskt hår. Om du ikke får i deg vitaminene du trenger, er produkter som "Hair Care" et flott alternativ. Du vil nok ikke oppleve å få langt og tykt hår med en gang, men det kan absolutt være med på å få det i gang. Hair Care inneholder blant annet ølgjær, et vitamintilskudd som inneholder B-vitaminer, og det er jo veldig bra for både hud, hår og negler :-) SAMSUNG CSC

Det var svar på spørsmålene i første omgang, så kommer resten om ikke lenge. Og dere! Husk at det ikke er noe fasit på dette, har du spesifikke spørsmål anbefaler jeg alltid å ta det med din lokale frisør. De kan enklere svare på spørsmål da de ser hårtypen din og vet hvilke behandlinger du har gjort tidligere :-)

Lurer du på noe frisørrelatert? Spør i kommentarfeltet da vel!
Xx Ingrid

5 kommentarer

juliasofie32

31.10.2017 kl.16:15

Så bra innlegg og kule bilder :) Jeg vasker dessverre håret hverdag og har et tynt nordisk hår. Men ønsker jo å unngå å vaske det så ofte å heller bruke tørrsjampo :)

Har du noen tips om hvilken sjampo som er bra å bruke?

Ingrid Kristine

31.10.2017 kl.16:45

Ooh mye lurt her!

Elsker den jakka, fyy fader den var stilig!

ingridbjugan

31.10.2017 kl.20:00

Ingrid Kristine: iiih, love it ?? utrolig hva man kan finne brukt altså!

byAnne

31.10.2017 kl.22:15

Elsker denne spalten! :)

ingridbjugan

01.11.2017 kl.08:50

byAnne: så godt å høre! Da skal jeg fortesette med den :-D <3

Skriv en ny kommentar