hits

8 TIPS - SLIK FÅR DU RÅD TIL Å SHOPPE MER

23.10.2017 - 13:30 7 kommentarer

SAMSUNG CSCEt ofte stilt spørsmål er hvordan jeg har råd til å kjøpe meg så mye klær. Det er vel ingen hemmelighet at jeg er glad i shopping, og nå tenkte jeg å dele noen tips til hvordan jeg har råd til det! Det er selvfølgelig ingen fasit på det, og jeg ønsker heller ikke å bidra til kjøpepress. Husk at klær kan brukes om igjen, restyles og ikke minst redesignes- så man trenger ikke alltid å kjøpe noe nytt! Her kommer i alle fall noen tips til hvordan jeg får det til å fungere.

Jakken på bildene er selvfølgelig falsk. Som dere vet er jeg pelsdyrmotstander så til de grader, og kommer aldri til å bruke pels. Bare så det er presisert. SAMSUNG CSC

1. DROPP ALKOHOL OG SNUS
Mange av venninnene mine bruker flere tusen i måneden på alkohol, snus og festing. Selv drikker jeg typ aldri, og deltar gjerne på fest uten. Dette har jo andre årsaker enn ønsket om å "spare penger", men det er jo en flott bonus. Snuse gjør jeg heller ikke, så da slipper jeg ukentlige utgifter på det. Alt handler om prioriteringer, og jeg bruker heller pengene mine på andre ting.

2. KVALITET FORAN KVANTITET
Jeg liker å mikse både dyrt og billig, men unngår småshopping på "billigbutikker". Det blir ofte mye dyrere i lengden, og kvaliteten er dårligere noe som gjør at klærne må byttes ut ofte.. Jeg har snart ikke telling på hvor mange hvite t-skjorter jeg har kjøpt fra H&M. Haha! En vask er nok, så er de ikke særlig fine lengre. 

SAMSUNG CSC

3. BASISGARDEROBEN
Basisgarderoben har MYE å si! Det er dyrt å invistere i drømmegarderoben, men har man basisplaggene blir alt mye enklere. Gå til innkjøp av hvite t-shirts og enkle jeans- så kan du heller kjøpe sko, vesker og jakker som gjør det lille ekstra. Selv er jeg stor fan av å mikse basics som tee's, sneakers og hettegensere med feminine plagg som skjørt og kjoler.

4. KVITT DEG MED DET GAMLE
Klær du ikke bruker mer eller har gått lei av kan andre få gleden av. Selg unna på Tise og Finn, så tjener du raskt noen kroner på det. Ikke bare bra for lommeboken, men også for miljøet! Selv selger jeg unna klær ofte, så kan jeg kjøpe meg noe nytt med litt bedre samvittighet..

SAMSUNG CSC5. KJØP BRUKT
Dette henger sammen med punkt 4., men kjøp brukt! Har du ikke råd til plagget du ønsker deg, kan du finne det billigere brukt. De fleste selger det i utmerket tilstand og man ser nesten ikke forskjell på nytt og "gammelt".. Jeg elsker å scrolle på Tise, man kan finne så mange fine og unike plagg. Ikke bare er det billigere, men man får noe ingen andre har OG det er bra for miljøet. Ja til gjenbruk!

6. SALG
Følg med på når det er salg! Både nettbutikker og kjøpesenter kjører store salg flere ganger i året, og her kan man gjøre skikkelige kupp! Her kan man spare vanvittig mye penger, så det lønner seg å ha is i magen og vente på at klær skal gå ned i pris..
SAMSUNG CSC

7. DROPP BILEN
Vi sparer veldig mye penger på at vi ikke har bil (enn så lenge..). Forstår at mange ikke klarer seg uten, men kollektivtrafikk er et godt alternativ for de som kan! Bil er en eneste stor utgift (bensin, bompenger, årsavgift- u name it), så å reise kollektivt er neimen ikke en dom idé. Bruk pengene på klær eller andre ting som interesserer deg i stedet!

8. FINN KOPIER
Selv elsker jeg å følge med på siste trend på catwalken, men det er jo som regel alt for dyrt til at man kan kjøpe seg selv. Heldigvis dropper kjeder som Zara og Mango flere kolleksjoner i året, som er inspirert av nettopp dette. Her kan man finne kule kopier til en mye billigere penge!SAMSUNG CSC

Så, det var noen av mine tips. Alt handler jo om prioriteringer, så hva man bruker pengene på er opp til hver enkelt- men dette er min hobby og det jeg ønsker å bruke penger på. Har du noen gode tips? Kom med de i kommentarfeltet da vel! :-D
Xx Ingrid

7 kommentarer

Yvonne

23.10.2017 kl.13:58

Så enig med deg!! Og bedre å kjøpe noen dyrere plass for varer lengre enn mange billige med mindre kvalitet! Og det å kjøpe brukt er jo supert!

AC

23.10.2017 kl.16:14

Du er så fin, Ingrid!! <3

Kari

23.10.2017 kl.16:32

Åh så fin du er!! Takk for gode tips <3

Vil veldig gjerne se hvordan du gjør øyenskyggen din, så utrolig fint !! Ha en fin dag:-)

Emilie Helle

24.10.2017 kl.10:42

Mange supre tips! Ha en fin dag<3

Stine

24.10.2017 kl.11:51

Hei Ingrid!

Gode tips! :* Hvor er forresten vesken din fra? Så fin!

ingridbjugan

24.10.2017 kl.12:46

Stine: Takk, Stine <3 den er fra Zara! :-D

Maren

25.10.2017 kl.12:13

Har du tips til merke som selger hvite t-skjorter av god kvalitet? :-)

Skriv en ny kommentar