hits

SPALTE: SPØR FRISØREN - JEG SVARER

22.10.2017 - 18:54 14 kommentarer

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSCHei, og god søndag til dere! Da var det på tide å svare på noen av spørsmålene dere har stilt den siste uken. For dere som ikke har fått det med dere, så har jeg startet opp en ny spalte kalt "Spør frisøren". Her kan dere spørre om alt mellom himmel og jord (som har med hår å gjøre), så skal jeg svare dere så godt jeg kan.  Samler alle frisør-realterte spørmål i et eget innlegg <3 SAMSUNG CSCHvordan er det for folk med leddplager å skulle jobbe som frisør?
Frisøryrket er veldig tungt, og det tærer på skuldre og nakke. Plages man med dette er det nok noe vanskelig å jobbe som frisør, men det skal sies at det har blitt mye mer fokus på HMS og trening rettet mot akkurat det de siste årene. Vi har jo også stoler som kan heises opp og ned som gjør det hele mye lettere- men du må være forberedt på lange dager, mye ståing og hardt arbeid. Vil man dette nok og tar de forholdsreglene som trengs så tror jeg nok det går bra!  

 

Har du en god hårolje å anbefale?
Selv elsker jeg SP sin Luxe Oil. Jeg vet mange er skeptisk når det kommer til oljer, da flere har opplevd at de gir fett/tungt hår- men Luxe Oil oppleves som lett i håret når den brukes riktig. Selv bruker jeg alltid olje i vått hår, tilfører kun fra ørene ned og man trenger kun et par dråper før man får full effekt. Følger man disse enkle stegne føles håret fantastisk ut! Dette er en totalt pleiende hårolje som tilfører skadet hår og spisser massevis av fuktighet og pleie. Den beskytter hvert eneste hårstrå, samtidig som den pleier håret fra innsiden og ut. Løser opp floker og etterlater håret skikkelig glansfult! 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

 

Hvilke type extensions anbefaler du til slitt hår?
Det kommer helt an på hvilket resultat du ønsker! Tapeextentions sliter minst på håret, men må heises opp oftere. Du kan dog bruke håret om igjen, bare bytte ut tapen, og det er jo absolutt en fordel. Selv foretrekker jeg keratin da det føles mer naturlig og følger hårets vekstretning. Det sliter mer på håret, men er i gjengjeld enklere å sette det opp da du slipper store tapebiter. Føler også at det ser mer naturlig ut, men det er veldig induviduelt. Fordeler og ulemper med begge, så jeg anbefaler deg å prøve deg litt frem <3

Hvilken shampoo/balsam anbefaler du for normalt når med slitte tupper for at det skal bli mer shiny?
Har du typisk nordisk hår ville jeg gått for en shampoo og balsam med mye fuktighet. Kan anbefale Lanza sin Healing Moisture-serie som er fantastisk til akkurat det! Denne har jeg blitt veldig glad i, da den både pleier og gir fuktighet uten å tynge. Stor favoritt!

SAMSUNG CSC

Har dere flere spørmsål? Still de i kommentarfeltet!
Xx Ingrid

14 kommentarer

Heidi

22.10.2017 kl.21:12

Hei Ingrid:-)

Kom over bloggen din ved en tilfeldighet og blitt fast leser.

Spørsmål: Jeg har gått fra svart hår til lysebrunt. For å ikke ødelegge håret har jeg brukt nesten 2 år på hele prosessen. Jeg bruker kun frisørshampo og balsam og er flink til å kure håret. Har holdt lengden i en skulderbob, men nå har jeg lyst til å begynne å spare til litt lengre hår. Hvor ofte bør jeg klippe/stusse meg da?

Ønsker deg en fin kveld.

Heidi

Lizbeth Osnes

23.10.2017 kl.01:10

- Hvordan virker hårolje?

- Hvorfor bør man ikke vaske håret daglig?

Beauty by Guro

23.10.2017 kl.09:53

Åå, så utrolig kjekt med en sånn spalte! Vet hvos jeg skal henvende meg neste gang jeg har spørsmål! :)

mygaylife

23.10.2017 kl.10:23

Flott spalte :) jeg har ingen spørsmål akkurat nå, men jeg er ganske sikker på at det dukker nok plutselig opp et hår spørsmål en dag! :)

23.10.2017 kl.13:34

Hvordan unngår man fett hår?😩

Hvor ofte mener du man skal vaske håret?

Mia

23.10.2017 kl.13:43

Hei, hva er dine meninger rundt produktet "Hair care" ? :)

Silje

23.10.2017 kl.15:53

Du ser ut som søsteren til Eirin Kristiansen

Helene

23.10.2017 kl.16:58

Hvordan kan man få tykkere hår uten extensions?

24.10.2017 kl.07:24

Hvordan kan man få håret til å vokse fortere? Hvilke produkter anbefaler du?

24.10.2017 kl.10:59

Hvordan skal man pleie håret for de med skikkelig oljete hår?

24.10.2017 kl.11:00

Blir håret ditt skikkelig oljete? Etter som at du ikke har vasket det på 2 dager ca.

ingridbjugan

24.10.2017 kl.12:46

Anonym: på disse bildene har jeg nyvasket hår, så vet ikke helt hvor du får to dager fra? Men nei, jeg får ikke oljete hår :-)

Ida

24.10.2017 kl.13:41

Heei, jeg har et spørsmål jeg virkelig håper at du kan svare på; Jeg farget håret i sommer til en rød-brun tone. Da jeg vanligvis har kald brunt hår fra før av ser ikke etterveksten noe fin ut akkurat. Jeg har nå en 2-3 cm lang ettervekst i en mye mørkere og kaldere farge enn resten av håret. Det eneste jeg vil nå er at hele håret mitt skal tilbake til min originale farge (kald, mørk). Hvordan kan jeg få en myk overgang så godt som mulig? Jeg har vært hos flere frisører der de har lagt en kald behandling på håret mitt for å gjevne det ut, men det har gått ut etter kun et par vask...

24.10.2017 kl.16:47

er det sant at man har en spesiell lengde hår, og når man kommer til den visse lengden kan håret umulig bli langt? at alle ahr forskjellig "grense" på hvor langt håret kan bli?

hvor mye skader tørrshampo på håret?

er nioxin er produkt som faktisk funker?

Skriv en ny kommentar