hits

VERSAILLES

09.10.2015 - 00:10 Ingen kommentarer

Hei! I går tok vi turen inn til slottet i Versailles (på fransk Château de Versailles). Versailles var i starten Ludvig XIV sitt jaktslott, men når han tok over tronen etter sin far, begynte han å utvide slottet i 1661. Det var vel og merke ikke ferdigstilt før 1710 (det sier jo litt om hvor stort det er!). Slottet i Versailles er et godt kjennetegn på den franske barokken som var storslått og pompøst. Med over 700 rom, enorme haller, utsmykninger, malerier, statuer og fantastiske malerier. Versailles er et av verdens største palass, og det med god grunn! Uansett, i stedet for å prapple fakta, så legger jeg ved litt bilder som viser hvor storslått det er! Et eget kapell som går over to etasjer. 
Speilhallen. En av de flotteste rommene i hele Versailles. 


Vi tar så mange bilder her nede, og jeg er så ubesluttsom så klarer ikke å bestemme meg for hvilke jeg skal bruke, haha.. Håper det går greit at jeg legger ved så mange :-D
Vi tok også en tur i et "tog" som skulle frakte oss rundt i hagen- men det anbefaler jeg absolutt ikke!! Vi sto i kø i over en time og det var ikke verdt det, mye finere å rusle rundt der selv :-) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar