hits

SLIK FÅR DU EN FIN OG KALD BLONDFARGE

17.09.2017 - 12:00 24 kommentarer

SAMSUNG CSCHei! Jeg får daglig spørsmål om hvordan jeg har oppnådd hårfargen jeg har. Det er ikke noe hokus pokus, men det ligger mye tid og tålmodighet bak, og i dag tenkte jeg å fortelle dere hvilke steg jeg har vært i gjennom for å få denne fargen! Dette innlegget har jeg skrevet tidligere, men siden så mange spør tenkte jeg å repetere meg selv litt, hehe! Som frisør har jeg testet ut mye, og derfor vet jeg hva som funker for meg! Lengre ned i innlegget skriver jeg litt om hvordan man enkelt kan vedlikeholde den :-)

Okei, før vi begynner er det viktig å nevne at det som passer mitt hår- ikke nødvendigvis passer ditt.
Her spiller tidligere behandlinger og hårkvalitet en stor rolle, så jeg anbefaler alle å spørre en frisør om råd! Det er gratis, og de har mulighet til å se på håret ditt og anbefale farge som er skreddersydd til ditt hår.

SAMSUNG CSC

- FOR Å BLI BLOND - 

Uansett! Jeg har jo alltid vært veldig lys i håret, dog noe varmere. For et par år siden bestemte jeg meg for å farge bunnen mørk, og da var det gjort. Jeg hadde alt fra helbrunt hår, til ombre og balayage i over et år, så når jeg ønsket å bli lys igjen var det mye farge som lå under. En stor prosess med andre ord! 

Tuppene mine var allerede blonde, så av den grunn la vi kun striper (tett i tett) i bunnen. Jeg lot håret hvile, og gjentok prosessen etter en uke. I mellom tiden kuret jeg håret mye, unngikk glattetang og føning og kammet ikke håret når det var vått (hårstråene er mer mottakelige for slitasje når håret er vått). Når håret hadde hvilt seg nok helbleket jeg etterveksten med lav vannprosent. Jeg hadde endelig blitt blond igjen, men håret var relativt gult enda. Jeg ventet en måneds tid igjen, og helbleket håret enda en gang- denne gangen med laveste vannprosent (no lift). Deretter la jeg et skyll over for å få det så kaldt som mulig (en farge som tas i vasken, når håret er vått. Vannet tar da plass i skjellaget og fargen blir mer semi-permanent). Da brukte jeg Wella Illumina i fargen 10/89. En fantastisk fin farge som gjør håret kaldt, men ikke for grått! Den trenger ikke å virke mer enn 5-10 minutter, og håret får et nydelig gråskjær. 

Jeg hadde en lang bob i utgangspunktet, men etter alle behandlingene måtte jeg klippe det til en kortere bob i stedet. Å bleke håret så hardt sliter ekstremt mye, og det er kjempeviktig å la det hvile og ikke minst å klippe det regelmessig. Dette kommer ikke på en behandling, og man må sette av både tid og penger!

SAMSUNG CSC

Når fargen endelig er oppnådd trenger jeg ikke gjøre særlig annet enn å vedlikeholde den. Jeg tar etterveksten ca. hver 6. uke. Da bruker jeg som sagt Wella Illumina i fargen 10/89 som et skylll i hele håret, men lar den virke noe lengre i etterveksten. I mellomtiden bruker jeg Fudge Clean Blonde (HER) rundt hver 3. gang jeg vasker håret. Det er virkelig den BESTE lillasjampoen på markedet- og tro meg, jeg har testet mange. Denne nøytraliserer og fjerner gulskjær fra blondt hår, samtidig som den inneholder fuktighetsgivende Guarana. Denne er effektiv og svært pigmentert, og skulle man være så uheldig å la den være i litt for lenge (lillaskjær i håret) så er det heldigvis lett og vaske ut igjen! Håret mitt er såpass blondt og porøst at jeg lar den kun virke i 2-3 minutter for å oppnå ønsket resultat. 

Ellers kurer jeg håret to ganger i uka, og varierer mellom fuktighet og protein. Håret trenger begge deler, men klarer ikke å holde på fuktigheten uten proteiner, så de to henger litt sammen. To av mine favorittkurer er Fudge Dynamite (HER) og Joico K-Pak deep Penetraiting Reconstructor (HER),

Jeg bruker også fargebevarende sjampoo av den enkle grunn at en sjampo som ikke er egnet på farget hår, stripper håret for all farge. Du vasker bokstavelig talt investeringen din rett ned i sluket. Jeg kjenner utrolig mange (både kunder og venner) som bruker tusenvis av kroner på å få den perfekte hårfargen, for så å bruke billig sjampo når de vasker håret.. Det finnes mange gode fargebevarende sjampoer og noen av mine favoritter er Joico K-pak Color Therapy (HER) og Tigi Catwalk Fashionista Violet shampoo (HER). Sjampoen fra Joico K-Pak er fargebeskyttende og gjenoppbyggende for håret! Den er med på å doble (!!) levetiden på fargen din, som samtidig også beskytter mot fremtidig skade. Sistnevnte inneholder et snev av lilla pigmenter, som gjør at fargen holder enda lengre, samtidig som den inneholder perleektrakt og rismelk.

SAMSUNG CSC

Mye informasjon her nå, denne frisøren har MYE på hjertet, hehe! Men da håper jeg dere fikk svar på det dere lurte på! Skulle det være noe mer så er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare etter beste evne :-)

24 kommentarer

Sunniva

17.09.2017 kl.12:42

Jeg skal bleke håret mitt snart igjen jeg og, takk for gode tips! <3

ingridbjugan

17.09.2017 kl.13:38

Sunniva: Lykke til! <3 Klem

Malin Våde

17.09.2017 kl.20:54

Selv så har jeg ikke mulighten til å oppnå den fargen, da håret mitt er svart og jeg ikke ønsker å ødelegge det for å oppnå det, men synes det er dødskult at du legger ut tips! Altfor mange tenker at så lenge de gjør som alle andre, så får de samme farge. Derfor, er jeg evig glad for at du påpeker det at det er lurt å gå til frisøren å høre OG at du sier det at en farge som passer deg, gjerne ikke passer andre! Takk for ærligheten og supersnilt med gode råd til den som skulle lure! :-)

ingridbjugan

18.09.2017 kl.15:42

Malin Våde: Skjønner! Mange som spør, så tenkte det var bedre å bare skrive et innlegg på det, hehe <3 Men som du sier- Sååå viktig å påpeke at ikke alt passer alle, så ingen får for høye forventninger :-D Ha en fin dag <3

18.09.2017 kl.19:14

Lett å få kald blond farge når man er blond fra før av

ingridbjugan

18.09.2017 kl.20:31

Anonym: jeg er ikke blond fra før av, da jeg er veldig mørk/rødhåret. Det er mulig for de fleste, men som jeg skriver i innlegget vil det ta mye lengre tid og slite mer på håret. Man må være tålmodig, og alltid se an hårkvaliteten før man begir seg ut på bleiking :-)

18.09.2017 kl.19:17

Lett å bli blond når man er kald i fargen fra før av

Verre for rødhåret ,dei får ikke fin kald farge

ingridbjugan

18.09.2017 kl.20:28

Anonym: jeg er naturlig rødhåret- og det er ikke noe problem, tar bare lengre tid :-)

Susanne

18.09.2017 kl.19:30

Jeg helbleket håret mitt i 2015 til veldig kald, platinablond og var kjempefornøyd. Brukt masse lillashampo og kurer for å opprettholde og farget etterveksten hjemme, som funket bra for meg. Men i de siste månedene så syns jeg at håret mitt fra litt over skuldrene og ned ikke er like bleket som vanlig og har et annet fargeskjær i seg. Vil du anbefale at neste gang jeg tar etterveksten så drar jeg blekingen ut til tuppene, eller hva anbefaler du at jeg gjør slik at tuppene blir like lyse som røttene? Beklager for lang kommentar😅

ingridbjugan

18.09.2017 kl.20:38

Susanne: Hei, Susanne! Jeg skjønner hva du mener- opplever det ofte slik selv ?? Nå er det veeeldig vanskelig for meg å si hva du burde gjør da jeg ikke vet hvordan kvaliteten på håret ditt er, og hvilke behandlinger du har gjort tidligere.. men jeg ville kanskje fått tatt en skikkelig rens hos frisøren for å få ut tidligere farge som har samlet seg opp. flere lag med farge/lillasjampo blir fort litt grumsete, i tillegg er forurensning, klor, sol og masse annet med på å påvirke fargen over tid, så tror en rens kan funke.. Ville lagt et kaldt skyll over etterpå for å jevne fargen. Om ikke det hjelper må du vurdere å bleike lengdende på nytt, men det er litt risky da de ofte er mer slitt. Hør med frisøren din, så finner dere ut av det sammen ? og sorry for langt svar, hehe! Håper du ble litt klokere. Klem

Madde

18.09.2017 kl.20:53

Hei! Har farget håret mørkt i mange år og ønsker å gå lysere, vet dette kan bli veldig kostbart og er derfor ute etter en frisør i Oslo som har nødvendig kompetanse til å få til dette på en bra måte, men uten å være blant de aller dyreste i hovedstaden. Har du noe forslag/tips til frisører?

Takk!😊

ingridbjugan

19.09.2017 kl.14:54

Madde: Hei! Skulle gjerne hjelpe deg, men siden jeg verken bor eller har bodd i Oslo har jeg ikke noen erfaring med frisørene der :-( Beklager! Håper du finner noen <3

Lena

19.09.2017 kl.11:27

Hei! Og takk for mange tips =) Må man blande ut Illumina med koleston krem? eller kan denne påføres direkte på håret?

Ha en fin dag!

Lena

ingridbjugan

19.09.2017 kl.14:56

Lena: Illumina blandes med Koleston vannstoff, ja! Fungerer likt som koleston-fargene, men har andre nyanser og gir mer glans :-)

Lena

19.09.2017 kl.22:01

Tusen takk for svar!

Da ble det plutselig litt avansert. Tenkte at det bare var å kjøpe en pakke med illumina uten å blande med koleston.

Kan jeg blande den med denne? "WELLA KOLESTON 1:2 PASTEL CREAM DEVELOPER eller er det en annen du anbefaler og eventuelt blandingsforhold?

Beklager alle spørsmål, men har hatt problemer med å få en fin, kald blondfarge =/

ingridbjugan

19.09.2017 kl.23:40

Lena: hei! Vil ikke anbefale å ordne dette på egenhånd med mindre du er frisør? I vertfall ikke kjøpe på nett, det er virkelig ikke trygt.. også usikker på om du kan blande den med pastelvannstoff. dra til frisøren din i stedet :-)

Lena

20.09.2017 kl.12:43

Det er jeg ikke, men har en del erfaring =P

Da hører jeg med frisøren neste gang! Tusen takk for alle svar =D

ingridbjugan

20.09.2017 kl.13:01

Lena: Skjønner! <3 Håper du finner en løsning! Klem

Hilde Marie

21.09.2017 kl.10:14

Hei!

Takk for et veldig lærerikt innlegg!

Du snakker mye om sjampo, men hvordan er det med balsam!? Bruker du det? Og hva slags type balsam bruker du i så fall? Er det innafor å bruke balsam for "normalt hår", eller bør man bruke balsam for "farget hår"?

ingridbjugan

21.09.2017 kl.10:23

Hilde Marie: Hei, så bra du likte innlegget <3 når jeg bruker fudge clean blonde bruker jeg tilhørende balsam. Dette av den grunn at de lilla pigmentene er så store at en vanlig balsam klarer ikke å lukke de inn i sjellaget. Ellers er jeg veldig glad i K-pak condtioner for farget hår, da den også er med på å beskytte fargen, samt pleie håret. Du kan selvfølgelig bruke balsam for normalt hår, men et farget hår vil ikke da få den "beskyttelsen" den trenger og fargen kan bli vasket ut tidligere.. Her må man nesten bare prøve seg litt frem!

Vet ikke om det ble noe klarere nå jeg, men bare å spørre mer om det skulle være noe!
Klem

Hilde Marie

26.09.2017 kl.21:05

Du sier at du bruker Fudge Clean Blonde hver tredje gang du vasker håret. Hvor ofte er det? -én gang i uka?

Kan jeg bruke Tigi Catwalk Fashionista Violet shampoo og balsam flere ganger i uken?

-når jeg ikke bruker Fudge Clean Blonde..!?

ingridbjugan

26.09.2017 kl.21:08

Hilde Marie: jeg vasker håret 2-3 ganger i uken, så det blir vel rundt 1 gang i uken :-) Tigi Fashionista er såpass mild at den kan du bruke hver gang du dusjer.

04.10.2017 kl.15:38

Er blond fra før, men vil gjerne få en kaldere tone. Har stripet og farget håret før, så er blond i tuppene, men i hodebunnen er jeg mørk blond. Er det mulig å bruke Wella Illumina hjemme?

ingridbjugan

04.10.2017 kl.22:30

Anonym: Wella Illumina må du farge hos frisør, dessverre.. Men dra innom en salong som forhandler Wella Color Touch- det er en farge du får ordnet hjemme :-)

Skriv en ny kommentar